Ps4 Hızlı Mavi Işık Tamiri 'Ps4 Mavi ışık hatası 'ps4 blue light of death'

Ps4 çıkmasıyla beraber, daha cihazı tanımadan arızalarıyla uğraşmaya başladık. Ps3'te bildiğiniz gibi sarı ışık ve kırmızı ışık arızaları vardı bu arızalar işlemci grafik işlemci ve fan kaynaklı olabiliyordu. Ps4 Konsolunda ise bu arızalar karşımıza mavi ışık ve kırmızı ışık hataları olarak çıkmakta.Satışlar konusunda da, cihaz konusunda da başarılı olan PlayStation 4’ün pürüzleri yok değil. Bazı cihazlardaki en büyük problem: Mavi şerit ışığının yanıp sönmesi. Bu mavi ışık ile cihaz kilitleniyor ve konsol çalışmıyor. 

Mavi ışık hatasın Ps4 mavi ışık sorunu Ps4 mavi nedeni ps4 mavi hatası tamiri aşağıdaki videoda bu sorunun tamirini yapmaktayız.





ps4 blue light of death' karşılaştığınızda HDMI portu üzerinde görüntü ve ses göndermeyi kesmesinden yeni firmware güncellemesi ile konsolun çalışmaz hale gelmesi gibi sorunlarla karşılaşan kullanıcıların sayısı her geçen zaman artmakta belkide evinizde ps4 cafenizde bulunan ps4'te bu hata ile karşılaşmanız mümkün olacak. Sony'den gelen bilgilere göre üretilen 1000 cihazdan 4 tanesinde  Mavi ışık hatasında 'ps4 blue light of death' hatası yapmakta. Sony'nin 2014 mart ayında üretime sürdüğü 5 milyon adet ps4'ten yaklaşık 20.000 tanesi Mavi ışık hatasında 'ps4 blue light of death' hatası vermesi gerekiyor.


Buna karşılık sonyden Gelen açıklamaya göre cihazın TV’nin firmware güncelleştirmelerinin de sorun yaratabileceği, konsolun güç kaynağı ve harddisk'ten kaynaklanan sorunlar yaşanabileceği belirtiyor. Öneriler ise; cihazı tamamen kapatmak ve kabloları söküp, elektrik kablosunu kontrol etmek. Eğer gerekirse harddisk'i söküp durumunda bakmak. Son olarak ise güvenli modda çalıştırıp, konsolun veritabanının tekrar yapılanmasını sağlamak.


Tabi bu yaşanan arızada ps4 tamamen mi bozuluyor yoksa bir süre mi?’’ bu konuda  hakkında henüz net bir bilgi yok. Bazı taraflarda cihaz tamamen açılmazken, bazı taraflarda ise cihazın bir süre sonra kendine geldiği söyleniyor.


Lakin HDMI sorunun en azından kaynağı ortaya çıktı. Kotaku sitesinin satın aldığı Playstation 4'te de aynı sorunun ortaya çıkmasından sonra site konsolun arkasındaki HDMI girişinin alt kısmında metal bir fazlalık olduğunu ve sorunun bundan kaynaklı olabileceğini belirtti. Çözümü ise basit; metal çıkıntıyı aşağıya ittirmek. Bu metal çıkıntının neden bu tarz bir sorun yarattığı konusunda bir bilgi yok ancak en azından bu şekilde bir geçici çözüm üretilebiliyor.



Ps4 mavi ışık hatası hakkında detaylı bir bilgilendirme yaptık. Her ne kadar üretilen 5 milyon ps4'te 20.000 tanesinde bu hata olsada anlatılan bu yöntemlerle sizin mavi ışık sorununu çözümlemeniz 5milyonda 20.000'ken 5 milyonda 1000 olmak gibi bir şey.


Haftada ortalama 3 adet ps4 mavi ışık ps4 görüntü vermeme hdmı arızası ps4 donma arızası ps4 kırmızı ışık arızası gibi sorunlara sahip cihaz tarafımıza gelmekte ve %70 gibi iyi bir oranla bu hataların tamirini yapmaktayız. Eğer elinizde benzer hataya sahip bir ps4 var ise kimselere herhangi bir işlem yaptırmayın Bizimle iletişime geçin. Motorlu kuryemiz cihazınızı cafeniz'den alarak bize getirsin.

AKOMPS PS3|PS4 TEKNİK DESTEK SERVİSİ

İletişim:  Süleymaniye mahallesi Fetva yukuşu Güneş han no:3 Kat:2 Fatih/Eminönü/İstanbul ( İstanbul Ticaret Üniversitesi Karşısında 400 metre kadar ileride sağda Kubbe-i ask cafe'nin alt katı ) '545 735 28 97'
Axact

Admin

Akom Playstation PS3 - PS4 Teknik Servis İletişim Hattı: +90 0545 735 28 97 [İstanbul-Fatih]

Post A Comment:

0 comments:

Yorumunuz alınmıştır. En kısa sürede size cevap verilecektir. Teşekkür ederiz. ypstrps3