KIRIK  (CFW) PS3 İLE ONLİNE OYNAMA


Bu yazımda cfw'li sistemde nasıl online oyun oynayabiliriz ondan bahsetcem adımlara sadık kalırsanız sorunsuzca sistemi kurabilirsiniz.

AYRINTILAR

İlk olarak ps3 sisteminin o zamanki en güncel cfw olması gerekiyor.
Daha sonra multimanın en son sürümünü kurmanız gerekiyor.
Bu adımları hallettikten sonra REACTPSN adlı programın kurulumunu yapmalıyız. ( Bu program online oynadığımız oyunlara online pas kod yapmaya yarıyor)

NELERE İHTİYACIMIZ VAR

NOT: REACTPSN KURULUMUNU YAPMAK İÇİN YUKARDAKİ LİNKTEN FAYDALANIN VE KONUDAKİ ADIMLARI BİTİRİNCE TEKRAR BU SAYFAYA GELEREK YAZININ DEVAMINI OKUYUN.


Adımlar söyle olucak
  1.  ilk olarak sistemimizi o zamanki en güncel cfw getirelim.( Benim 4.53 şuanki sürümüm)
  2. Daha sonra multimanı kuralım.
  3. Sonrasında Reactpsn kurulumunu yapalım yukardaki linkten faydalanarak.
  4. Bu işlemde bittikten sonra sıra Psn store kayıt olmaya geliyor. Ps3 Xmb münüsünden psn store gelerek kayıt ol diyin ve adımları izleyin (zaten herşey Türkçe'dir.)
  5. Bu adımda bittikten sonra artık pes 2013 veya 2014 online oynayabilirsiniz.

CFW'Lİ SİSTEMDE ONLİNE OYNARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ ? 

  1. TEK DİKKAT ETMENİZ GEREKEN NOKTA PS3 AÇTIĞINIZDA İNTERNET BAĞLANTISI VERMEYİN!!!
  2. İLK OLARAK OYUNU MULTİMANDAN SEÇİN DAHA SONRA SİSTEM BİZİ ANA EKRANA ATTIĞINDA OYUNA GİRİŞ YAPIN VE ONLİNE YANİ PSN OTURUMUNU OYUNUN İÇİNDEN AKTİF EDİN.

Genel bildilendirme  Kırık (cfw) ps3'ler ile online oyun oynamak ?

Kırık (cfw) ps3'ler ile online oyun oynamak ?


  1. Kırık cfw ps3 ile  hangi oyunları online oynayabilirim.
  • Kırık yani cfw yazılımı kurulu playstatıon 3 lerle sisteminizde kurulu olan her oyunu online olarak oynabilirsiniz. Bazı oyunlar için pas kod gerekebilir bu gibi oyunlara örnek pes serileri veya EA' nın oyunları battlefield gibi. Yanlız bizim cihazımız cfw sistem olduğu için reactpsn programı ile bir kaç dk içinde bu gibi oyunlara pas kod yapabiliriz. 




  1. Kırık cfw ps3 ile online oyun oynarken ban yersem cihazıma nolur.
  • Öncelikle bir çok web sayfasında bu konu hakkında kulaktan dolma bir çok yazı ve yorum mevcut. ps3 kırık online oynarken banlandınız cihazınız bir daha hiç açılmaz sarı ışık kırmızı ışık hatası verir cihaz çöp olur bunların hepsi yalan kişiler nasıl bu kadar ne yargılarla varabiliryorlar anlam veremiyorum. işin doğrusu şu eğer cfw ps3 ile online oyun oynarken ban yerseniz kullanmakta olduğunuz psn hesabınız bloke olur sony tarafından engellenir. Her ps3 bir ıd numarası vardır aynı bızlerin tc kimllikk noları gibi online bağlantısı yaparken bu ıd üzerinde bağlantı kurarsınız. Banan ikinci dalgasıda bu ıd numaranıza olur yani ıd numaranız sony tarafondan bloklanır geçiçi yada uzun bir süre için. Bunun dışından ps3 hiç bir işleyişinde sorun olmaz herhangi bir ışık hatası olmaz cihaz çöp olmaz sadece online erişiminiz bloklanır. Şİmd ofw sistemli bir cihaza cfw yapılır her oyun oynanabiliniyor peki ıd numaramızın bloklanması bizi durdura bilir mi ? Tabiki hayır psnpatch [STEALTH] gibi programlarla yeni bir ıd nosu alarak gine online oynayabilirsiniz.



  1. Kırık cfw ps3 ile banlandığımda ne yapabilirim.


  • Yukarıda da bahsettiğim gibi psn kullanıcı hesabınız ve ps3 ıd numaranız banlanır. Bu gibi bir durumda yapmanız gereken psnpatch [STEALTH] programını kurmak yeni bir ıd no ve psn kullanıcı hesasbı ile online bağlanmak ve ban yemenıze sebeb olan oyunu oymaktan uzak durmak. Yada ps3 flashını yeniden programlayarak yeni bir ıd ve mac adresini ps3 yazmak bu gibi işlemleri bizim gibi uzman kişilere  getirerek yaptırabilirsiniz.




  1. Peki hangi oyunları online olarak oynamalıyız. Banlanma riski en az olan oyunlar


  •  Öncelikle kırık ps3 ile online oynarken ban yeme riskimiz her zaman var ama bu sadece cihazımızın psn erişimini bloklayacaktır onun dışında başka bir sorun olmayacaktır. 
  • Özellikle ban konusun da en tehlikeli ve uzak durmanız gereken başlıca oyunları yazmak gerekirse, Call of duty black ops 1 ve 2 çok tehlikeli ortalama 2 ay kadar dayandım en fazla ,
  • Diğer yandan fifa 2014, God of war ascension, Gta 5, Grand turismo 6, Bu yazdığım oyunlarda ban yeme riskiniz daha yüksek orta 2 ay kadar sorunsuz oynayabiliryorsunuz. Tabi dikkat etmeniz gereken bir kaç noktayı öenmserseniz.
Öte yandan ban yeme olasılığının bu saydığım oyunlara nazaran daha az olan oyunlar Blur, Pes serileri
Borderlands ,Call of Duty 4,Call of Duty Modern Warfare,Call of Duty Modern Warfare 2
Call of Duty Modern Warfare 3,Call of Duty: World at War,Condemned 2,Conflict: Denied Ops,Dark Sector,DiRT,DiRT 2,F.E.A.R,F1 2010,Fairytale Fights,Fifa 2011,Formula 1 Championship
Ghost Recon Advanced Warfighter 2,H.A.W.X 2,Haze Kane & Lynch Dead Man Kane and Lynch 2: Dog Days Lord of the Rings: Conquest OFP Dragon Rising Operation Flashpoint 2: Dragon Rising Rainbow Six Vegas Red Dead Redemption Red Fraction Guerrilla Saints Row 2 Saints Row 3 The Darkness TimeShift
Tom Clancy’s Ghost Recon Advanced Warfighter 2 Tom Clancy’s HAWX Tom Clancy’s HAWX 2
Tom Clancy’s Rainbow Six Vegas 2 Unreal Tournament 3 Uncharted 3 Warhawk

Listede göründüğü üzere genellikle eski sürüm oyunlarda yapımcı şirketler pek fazla bu işin üstüne düşmüyor gibiler. Fırsat buldulça bu listeyi güncellemeye çalışıcam.


Yazımın sonuna geliyorum anlamanız gerekenler şunlar kırık ps3 ile online oynadığınız sürece ban yeme riskiniz daima vardır. Eğer ban yerseniz sadece ps3 psn hesabınız ve ps3 ıd'niz bloklanır. Bunun dışından  herhangi bir durum söz konusu değildir.





REFERANSLARIMIZ



Axact

Admin

Akom Playstation PS3 - PS4 Teknik Servis İletişim Hattı: +90 0545 735 28 97 [İstanbul-Fatih]

Post A Comment:

27 comments:

  1. PES 14 ün online pass ı yok piyasada nasıl olacak o iş ? Reactpsn e online pass eklemeden nasıl oynucaz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pes 2014 online pas kod çıktı. Gün içinde paylaşımda buluncam

      Sil
  2. Multiman ın son sürümünü yüklersek bizde olan oyunların nasıl gitmemesini sağlıya biliriz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oyunları silmezseniz gitmez cfw kurulumuda yapsan versiyon düşürme işlemide yapılmasa silinmez

      Sil
  3. merhaba sariyerli pes 13 veya 14 te reactpsn yi kurmadan ve online pass kodu para vererek alsak ve oyle oynasak olmaz mi, ayrica makinalarim kirik oldugundan ne gibi etkisi olur,tehlikesi var mi.

    birde ben interneti ps3 konsoluma yeni bagladim, pes13 e girerken bu yazilim icin en yeni guncellemeler bulundu diye devam eden ve v1.04 olan guncelleme uyarisi cikiyor. bu pes 13 un mu guncellemesi demek oluyor yoksa konsolun mu,eger pes 13 unse guncelleme yapmamda bir sakinca yok galiba.

    birde kirik makinam var pes 13 um var psn hesabim da var, ama senin reastpsn islemlerini yapmadan online oynayamiyor muyuz, biraz birinci sorumla ayni oldu gibi ama...

    son soruda kirik makinada orjinal pes 13 cd sini koysam calisir mi, tesekkurler calismalarinda basarilar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırık kasayla online oynamak istiyorsan para vermen anlamsız olur, reactpsn olayı pas kod isteyen oyunlara gerekli dosyaları kullanarak pas kod yapmak.
      Makinalar kırık olunca ban yeme riskiniz her zaman vardır ama bazı oyunlardan uzak durursanız örnk call of duty serileri god of war gibi bu oyunlarda anında ban yeme söz konusu. bunun dişinda cafede oynabilceğiniz oyunlar arasında olan blur pes gibi oyunlarda kırık kasaylada olsa onlinede pek sorun yaşanmıyor tabi dikkat edilmesi gereken adımlar mevcut.

      pes 2013 girerken internet üzerinden versiyon güncelllemesi uyarısı geliyorsa kabul edin. Oyuna ait güncellemeleri kurun.Yanlız kırık kasa için olan güncellemeler sitemizde mevcut burdanda indirip manuel olarakta kurulum yapabilirsiniz. Daha sağlıklı olur.

      dediğim gibi reactpsn işlemi pas kod yapmak için kullanılıyor, zaten pes 2014te buna gerek yok bilrtilen pkg uzantılı dosyayı kurman yeterli pes 2014 için.

      evet çalışır ama buna gerek var mı ? cihaz zaten kırık makineyi fazla yormamanı tavsiye ederim.

      Sil
    2. gta 5 de o oyunların arasındamı ? online oynarsam ban yermiyim ??

      Sil
  4. birde 2. sorudaki eger guncelleme pes13 guncellemesi ise guncelledikten sonra bir kayit save dosyasi olusacaktir, bu save dosyasini kopyalayip diger makinalarima usb ile atsam kisa yoldan diger makinalarimi da guncellemis olmaz miyim, tehlikesi artisi eksisi var mi,tekrar tsk ler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. savedata o kasada açılmaz o kasayada o güncellemeyi kurman lazım.

      Sil
  5. sagol sariyerli diger yazinizda bazi arkadaslar cwf den online girme sorunlari yasamislar da biraz urktum yorumlari gorunce o yuzden para verip de kolayina kacmak istedim sonucta 20 25 milyarlik bir yatirim yapmisiz 15 tl yi sorun etmem pass code ler icin, soyle bos bir vaktimde reastpsn yi kurcam deniyecem ama parali yontemin de is gorup gormedigini ogrenmek istedim.

    senin sitedeki guncellemeleri indirdim kurdum makinalarima ama bazilarinda forma yoktu bazilarinda futbolcular iki taneydi ornegin drogba gs de iki taneydi bazi makinalarimda ara sira kasma ve donma yapti makinalarim 111 gb bu arada(120 olmasi gerekmez mi) henuz cafeyi acali da 3 ay oldu makinalarim fena degil ama kasmalar oldu iste, bazilarinda dosyayi okurken su dosya okunamiyor hatasi verdi, tum ayarlari sifirdan yaptigim halde ve onceki tum save dosyalarini sildigim halde senin guncellemelerini yukledim ama bu sikintilar oldu,musteri sikayeti uzerine kaldirdim maalesef,saglik olsun.

    blur ve pes musterilerimin en cok oynadigi iki oyun, multimanda oyunu actiktan sonra online baglanti gerceklestiriyoruz saglikli olmasi acisindan, bunun disinda ban yememek icin ne gibi islemlere dikkat etmek gerekir, tesekkurler hayirli calismalar...

    YanıtlaSil
  6. bos vakit bulup da reastpsn yi sorunsuz yukledim sadece en son islem olan kaydol kismina gelince soyle bir uyari gelyor. sistem yazilim guncellemesi gerekiyor ayarlar sistem guncellemeleri seceneklerine gidin ve guncellemeyi gerceklestirin.

    eger bunu yaparsam makinam orjinal mi olucak, son asamada yardimina ihtiyacim var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. baska kullanici adiyla yukardaki sorunu vermisti reastpsn hesabiyla girdim bu seferde, daha once almis oldugum psn mail ve sifremi girebilmeyi basardim ama yine sistem guncellemesi istedi, sistem guncellemesi istiyormusunuz diye soru sordu korktum hemen hayira bastim ama bu seferde online baglanamadim, ne yapmam gerekir,tesekkurler...

      Sil
    2. Cfw 4.50 kurman bu sorunu çözücektir.

      Sil
  7. selam, abi benim makinam zaten 4.50 hatta sana getirmiştim orjinalken sen yapmıştın bunu, reastpsnyi kurdum herşey tamam ama yinede online oynamaya geldiğimde güncel yazılım verileri bulundu 1,04 bunu indirip kurmanız gerekiyor diyor, "O" basıp atlayıncada geri çıkıyor oyundan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4.53 cfw çıktı onu kurman lazım bugün paylaşımda buluncaz

      Sil
  8. ROGERO 4.50 kurdum gene düzelmedi

    YanıtlaSil
  9. abi güncel yazılım verileri bulundu seçeneğine evet dedim oldu, online oynayabiliyom artık 4,50 ile, ama ara sıra kasıyor. 4,53 ü paylaşmanı bekliyorum hala :)

    YanıtlaSil
  10. usta bi kac sorum olacak
    oncelikle pes online oynamak icin gosterdigin yol fifa14 icin de gecerli mi?
    fifa14 u multimanda oynamanin bi yolu var mi?
    eger yok ise psn store dan fifa14 satin alip online oynamanin banlanmak acisindan bi sakicasi var mi?
    cevaplar icin simdiden tesekkurler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı yöntemle fifayı'da oynayabilirsin. psn storeden oyun alıp paranı harcamana gerek yok. Ayarları yap oyuna bağlan. Yanlız şuna dikkat et psn bağlantın mevcutken multimana girme ve psn giriş yaparken her zaman oyunun içinden giriş yap. Ban rıskine karşı önemli bir önlem almış olursun.

      Sil
  11. kardes selamn aleykm kırık olmayanc ps3'de onlıne oynama sansımız varmı bıraz kafa karıstırıcı bı olay herhalde cevabın ıcın tesekkurler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet oynayabilirsiniz. psn store uyelik alman sistem versiyonunu 4.53 yapman ve oyunun online pas kodunu alman gerekiyor. eger ps3 kırılmayı destekliyorsa cihazı bize göndermenızı tavsiye ederiz

      Sil
  12. selam arkdaş ben pes 2014 cd den oyun oynuyorum bu online pas cod da ps 3 de yani nasıl indircez ve playstation store den indirsem paralı mıdır ne bilem satın mı alcam,şimdiden beni yardımcı olursanız sevinirim arkdaş teşekkürler şimdiden.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. psn store üyelik yapınız. üye olurken mail adresinizi ve şifresini bir kenarı not ediniz.Daha sonra psn store giriş yapın arama kısmına pes 2014 yazın. çıkan menüden online pas kod kısmına gelerek kredi kartınız ile kodu satın alın. eğer elinizdeki pes 2014 cd'si size aitse ilk kapağını siz açtıysanız online pas kod içindeki ufak kağıtta yazacaktır.

      Sil
  13. Pes 2013 ps3 online oynamak istiyorsunuz, peki ban yedim demişsiniz hesabınız mı ban yedi cihazın idsi mi

    YanıtlaSil
  14. psn patch kurdum kare ye bastım hdd deki oyunlarım açılmıyor nasıl düzeltebilirim

    YanıtlaSil
  15. Hangi oyunlar açılmıyor. ps3 yeni bir ıd verdiğiniz için daha önceki ıd numaranıza tanımlanmış oyunlar hata verebilir bu sorunu aşmak için yeni bir kullanıcı uluşturmanız yeterli olucaktır.

    YanıtlaSil

Yorumunuz alınmıştır. En kısa sürede size cevap verilecektir. Teşekkür ederiz. ypstrps3